E seara…şi ninge

Şi viaţa trece pe lângă tine şi tu nu îţi dai seama de asta. Poate fiindcă eşti prea preocupat de alte lucruri, sau poate pentru că nu îţi pasă. Şi îţi spui mereu că şi mâine este o zi în care poţi să trăieşti pentru că azi ai alte lucruri de făcut. Şi atunci apare cineva de după colţ şi te prinde de mână, te smuceşte, te trage afară din ritmul tău haotic şi-ţi şopteşte la ureche să stai, să aştepţi, să priveşti maşinile pe geamul îngheţat al autobuzului, să priveşti luminiţele de Crăciun, să îţi alegi cu grijă muzica pe care o asculţi, cărţile pe care le citeşti. Îţi spune să evoluezi mereu, să nu stagnezi, să urci mereu treptele piramidei, să fii deschis, să speri, să vrei mai mult, să cauţi mai mult. Să nu te mulţumeşti cu lucruri banale, simple, când ştii că poţi mai mult. Şi tu trezeşti ca dintr-un somn otrăvitor şi îţi dai seama că ai pierdut vremea până în acel moment şi te ridici de pe jos prăfuit, lovit, dar mai viu ca niciodată.

Si ninge şi mă doare gâtul. Cred că am umblat mult prea subţire îmbrăcată zilele astea când ar fi trebuit să-mi iau ceva mai gros. E felul crud al iernii de a-mi arăta că există, că a sosit şi că nu mai este timp să mă pierd în vise şi iluzii. Îmi urlă în urechi că este timpul să-mi mişc fundul de pe scaun şi să fac ceva, orice, care să mă picteze în culori strălucitoare ce iasă în evidentă din masa omogenă de oameni ce se învârte în jurul meu. Sau poate am să-mi deschid eu tuburile de acrilice şi am să mi le vărs în cap.

Si ninge şi mă doare gâtul. Cred că am umblat mult prea subţire îmbrăcată zilele astea când ar fi trebuit să-mi iau ceva mai gros. E felul crud al iernii de a-mi arăta că există, că a sosit şi că nu mai este timp să mă pierd în vise şi iluzii. Îmi urlă în urechi că este timpul să-mi mişc fundul de pe scaun şi să fac ceva, orice, care să mă picteze în culori strălucitoare ce iasă în evidentă din masa omogenă de oameni ce se învârte în jurul meu.

Am făcut ordine azi într-o parte din mine şi am aruncat la gunoi ce mă ţinea de-un picior şi nu-mi dădea drumul. Am aruncat lucrurile care credeam că îmi plac, dar despre care ştiam că NU îmi plac. Cred că te citez când spun că nu vreau să stagnez, că vreau să evoluez până când ajung acolo unde vreau. Şi când ajung acolo am să-mi caut un alt ţel, o altă ţintă. Nu-mi place să stau, să vegetez, deşi se întâmplă destul de des în ultima vreme. E de la vreme, îmi zic, dar e tot de la mine. Poate nu ştiu să mă motivez îndeajuns sau poate nu ştiu încă ce vreau cu adevărat. Sau poate că nu mi-a fost furat visul din braţe şi nu am fost obligată să-l recuperez. Îmi place să-mi ţin mintea ocupată, să mă fac folositoare pentru mine, să simt cum cresc, cum mai adaug o piesa de lego la formarea mea. Da, pentru moment, construirea mea va fi ţelul meu.

Cu dedicaţie pentru că mă cerţi prin cuvinte scrise de un pix albastru, pentu că nu mă laşi să cad în banal şi îmi aduci aminte că vreau aceleaşi lucruri ca şi tine, sau, mă rog, o parte din ele. Şi ştii să mă citeşti chiar dacă nu mă priveşti în ochi. Şi spui că nu ştii să dai sfaturi. Şi poate e adevărat, dar uite că pe mine mă ajută.  Şi-mi dai lucruri despre care ştii că sunt bune şi nu superficiale, ca mai toate din ziua de azi. Ştiai că mă influenţezi? Cred că ţi-ai dat seama, altfel nu aş mai fi scris aici. Şi da, se pare că depind de oameni, pentru ca mai mereu vorbesc de ei şi mă raportez la ei. Nu spuneai tu că omul este format de alţi oameni, sau, mă rog, cu ajutorul lor?

Şi cred că am prea mulţi “şi” pe aici…

Şi o muscă zboară prin cameră şi mă întreb de unde naiba a apărut. E iarnă şi ar fi trebuit să-i îngheţe aripile. Sau am să i le rup eu pentru că nu-i suport bâzâitul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s