seara de 4 decembrie

Ştiaţi că se aproprie sfârşitul lumii? Dar mai ştiaţi că noi, ăştia de pe la facultăţi avem liber luni şi asta înseamnă ca putem pleca acasă în weekend. Putem să mergem acasă, la patul nostru, la biroul nostru unde ne-am omorât zilele din clasa a 12a cu integrale si derivate si cu Eliade si Eminescu, cu molecule şi acizi şi enzime. Ştiaţi că s-a zis că va ninge zilele astea dar eu nu văd niciunde zăpadă, nici măcar un nor de zăpadă. Doar un afurisit de frig care îmi bicuieşte faţa de fiecare dată când îndrăznesc să-mi scot nasul afară.

Ştiaţi că vine Moş Nicoale şi că ar trebui să-mi aduca o nuia pentru că sunt fată rea şi înloc să-mi completez cursurile sau să trag două linii paralele pentru proiect stau pe net şi pierd vremea. Stau pe net cu teama că am să-l strivesc şi ma îmbăt cu vocea Alexandrinei Hristov care îmi intră până în oase, mi le gâdila puţin ca să-mi aducă aminte că încă simt, că nu am îngheţat de tot, după care mă părăseşte ca o iubită trista…parcă plictisită. O carte mă priveşte drept în ochi şi mă acuză că nu o citesc.

Ştiaţi că am început să scriu cu diacritice? Se vede, nu? Să mai urmezi sfaturi din când în când nu strică, mai ales dacă tu le ceri. Mulţumesc, tu! Oare căte “mulţumescuri” s-au adunat deja pe care nu ţi le-am spus încă?

Ştiaţi că e o seara târzie de 4 decembrie, afară e frig, probabil că vânt naşpa, că mie nu-mi mai merge youtube-ul şi nu mai pot să-l ascult pe Ed Sheeran. Dap, am trecut la Ed Sheeran, care mă trezeşte din beţia dată de Alexandrina.  Sau poate mă îmbată şi mai tare…

Nu mai vreau să scriu lucruri concrete. Vreau să scriu vise şi dorinţe şi zboruri…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s