Little Cinderellas

Probabil ca nu v-ati gandit la asta pana acum, mai ales ca este ceva cat se poate de obisnuit si normal, dar cu totii suntem niste mici Cenusarese. Nu ma refer aici la partea cu mama vitrega si surorile cele rele sau la treburile zilnice demne pentru un sclav. Nu. Aici este vorba despre felul in care aratam acasa si cand iesim in lume.

Din cate stiu si cred, nimeni nu sta acasa imbracat cu hainele lui cele mai bune, aranjat, cu o multime de accesorii asortate hainelor de firma sau cu straturi groase de make-up pe fata. Dupa ce nu ne mai vede nimeni care ne poate judeca dupa felul cum aratam, ne schimbam in haine mult mai confortabile a.k.a o bluza veche, cu maneci largi, comoda si o pereche de pantaloni de trening,  ne prindem parul sus, intr-un coc dezordonat (in cazul fetelor) si dam jos toate straturile de fond de ten, de pudra etc, lasand la vedere micile imperfectiuni. In acest caz, suntem exact ca Cenusareasa, care era imbracata cu o rochie urata, ponosita, plina de praf pe fata si pe brate de la atata munca.

Dar cand vine vremea sa plecam la scoala/serviciu sau oriunde altundeva unde suntem in mijlocul oamenilor, care, din cauza unor obiceiuri tampite si a unor minti prea putin cultivate, judeca dupa aparente si nu cauta sa vada ce se afla sub straturile stralucitoare, ne schimbam radical. Cand deschidem dulapul parca am intalanit-o pe Zana cea buna, care ne pune in fata o multime de variante care ne fac sa aratam bine. Sortam bluza asta cu pantolonii ceilalti, alegem accesoriile astea si papucii din cutia x si gata! Voila! Aratam cat se poate de bine si nimeni nu poate sa ne bage nimic de vina. Aici suntem exact ca acea Cenusareasa, imbracata in rochia ei stralucitoare si pantofii de cristal, gata pentrul balul de la palat. Acum putem merge cu capul sus, ca doar suntem niste papusi imbracate frumos.

Dar, oricum ne-am imbraca si ne-am purta cu ceilalti oameni, intotdeauna uitam ca felul in care aratam nu este cel mai important lucru care conteaza. We always forget to not judge a book by its cover…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s